Kaszotto z kaszy bulgur z grzybami
- 10 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 3 porcji
Masz ochotę na risotto, ale w lżejszym wydaniu? Wypróbuj nasze kaszotto z kaszy bulgur, pysznych grzybków i warzyw.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 371 Kcal
- 10,2 g białek
- 11,4 g tłuszczów
- 58,7 g węglowodanów
Składniki
3 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Grzyby namocz na 5–10 minut w ciepłej wodzie. Cebulę drobno posiekaj.
2
W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę. Kiedy nabierze złotego koloru, dodaj bulion, bulgur i namoczone grzyby. Gotuj przez ok. 20 minut na małym ogniu. Do kaszy możesz dodać wodę, w której moczyły się grzyby.
3
Kiedy kasza zmięknie, dodaj groszek albo fasolkę i duś jeszcze przez chwilę.
4
Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą, pieprzem i klarowanym masłem, które nada potrawie kremowej konsystencji.
Nasza rada
Jesienią wykorzystaj świeże leśne grzyby.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Proste i bardzo smaczne, zamiast suszonych grzybów dodałam pory i grzyby
Tłumaczenie automatyczne
1*
Tłumaczenie automatyczne