SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 371 Kcal
  • 10,2 g białek
  • 11,4 g tłuszczów
  • 58,7 g węglowodanów

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Składniki

3 porcji

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

Grzyby namocz na 5–10 minut w ciepłej wodzie. Cebulę drobno posiekaj.

2

W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę. Kiedy nabierze złotego koloru, dodaj bulion, bulgur i namoczone grzyby. Gotuj przez ok. 20 minut na małym ogniu. Do kaszy możesz dodać wodę, w której moczyły się grzyby.

3

Kiedy kasza zmięknie, dodaj groszek albo fasolkę i duś jeszcze przez chwilę.

4

Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą, pieprzem i klarowanym masłem, które nada potrawie kremowej konsystencji.

Nasza rada
Jesienią wykorzystaj świeże leśne grzyby.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Adéla Jelínková
25. kwietnia 2024

Proste i bardzo smaczne, zamiast suszonych grzybów dodałam pory i grzyby

Tłumaczenie automatyczne

kristyna skoumalova
17. grudnia 2023

Tereza Mynářová
30. października 2023

1*

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu