
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Najpierw ugotuj ziemniaki w mundurkach. Umyte, niepokrojone i nieobrane ziemniaki wrzuć do dużej ilości wody i gotuj przez 13–15 minut na średnim ogniu.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 210–215°C i przygotuj formę do zapiekanek (20 cm × 30 cm).
Ugotowane ziemniaki przesyp do formy, skrop oliwą i wstaw do piekarnika na 18–21 minut.
Ok. 5 minut przed końcem pieczenia zacznij przygotowywać nadzienie. Wymieszaj serek śmietankowy, drobno utarty parmezan, drobno utarty lub przeciśnięty przez praskę czosnek, mleko, twaróg, kwaśną śmietanę, drobno posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
Wyjmij upieczone ziemniaki z formy i lekko je natnij, tak aby powstała „kieszonka”. Włóż do środka tyle nadzienia serowego, ile się zmieści.
Podawaj od razu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bomba
Tłumaczenie automatyczne
.
Tłumaczenie automatyczne