SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 223 Kcal
  • 11 g białek
  • 7 g tłuszczów
  • 29 g węglowodanów

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj mąkę, olej, drożdże, ciepłe mleko, sól i cukier. Nakryj czystą ściereczką i ustaw w ciepłym miejscu na co najmniej 1 godzinę, aby wyrosło.

2

W drugim naczyniu wymieszaj pomidory z puszki, czosnek przeciśnięty przez praskę, tymianek, oregano i szczyptę soli.

3

Rozwałkuj wyrośnięte ciasto na okrągły placek i przenieś go na blachę pokrytą papierem do pieczenia.

4

Rozsmaruj na cieście sos pomidorowy z czosnkiem i przyprawami.

5

Na wierzchu ułóż plasterki świeżych pomidorów i mozzarelli.

6

Piecz przez ok. 25 minut w temperaturze 190°C.

Nasza rada
Do pizzy możesz dodać dowolne dodatki: szpinak, mięso z kurczaka, szynkę, warzywa itp.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

lenkalatovaicloudcom
21. kwietnia 2024

Hana Lukášová
01. lutego 2024

W przypadku mąki żytniej ciasto po upieczeniu jest bardziej suche i wręcz przeciwnie, bardzo lepkie w trakcie wyrabiania. Jeśli chodzi o mnie, następnym razem spróbuję z orkiszem zamiast żyta

Tłumaczenie automatyczne

Janikasify
31. stycznia 2024

Doskonały! Ciasto jest luźne i każdy może nałożyć na nie to, co mu się podoba. Użyłam mąki orkiszowej pełnoziarnistej i ciasto wyszło ładnie.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu