
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Wymieszaj mąkę, olej, drożdże, ciepłe mleko, sól i cukier. Nakryj czystą ściereczką i ustaw w ciepłym miejscu na co najmniej 1 godzinę, aby wyrosło.
W drugim naczyniu wymieszaj pomidory z puszki, czosnek przeciśnięty przez praskę, tymianek, oregano i szczyptę soli.
Rozwałkuj wyrośnięte ciasto na okrągły placek i przenieś go na blachę pokrytą papierem do pieczenia.
Rozsmaruj na cieście sos pomidorowy z czosnkiem i przyprawami.
Na wierzchu ułóż plasterki świeżych pomidorów i mozzarelli.
Piecz przez ok. 25 minut w temperaturze 190°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dobra pizza, spróbuję.
Tłumaczenie automatyczne
W przypadku mąki żytniej ciasto po upieczeniu jest bardziej suche i wręcz przeciwnie, bardzo lepkie w trakcie wyrabiania. Jeśli chodzi o mnie, następnym razem spróbuję z orkiszem zamiast żyta
Tłumaczenie automatyczne