SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Przepłucz groch w zimnej wodzie, a następnie ugotuj go w osolonym wrzątku (30 minut).

2

Drobno posiekaj cebulę. Kalafiora pokrój w kostkę.

3

Rozgrzej w garnku 1 łyżkę oliwy i przez ok. 1 minutę smaż na niej cebulę.

4

Posyp łyżką curry, wymieszaj i smaż przez kolejne 1–2 minuty.

5

Dodaj pokrojonego kalafiora i tofu. Podsmaż wszystko na dużym ogniu (wystarczą 2 minuty).

6

Podlej mlekiem kokosowym z puszki. Przykryj pokrywką i gotuj przez 5–10 minut, aż kalafior zmięknie.

7

Zdejmij garnek z ognia. Do dhalu dodaj ugotowany groch i liście świeżego szpinaku.

8

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekanym chili i kolendrą.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Michaela Faldíková
07. lutego 2024

Nie było kalafiora, użyłam też połowy batata (pokrojonego w kostkę, ugotowanego osobno w garnku, ugotowanego w mieszance) i wykorzystałam połowę mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek) z puszki. Użyj kuskusu, aby szybciej zgęstniał. Jadłam go z pieczywem, żeby trochę złagodzić jego przyprawę. Świetny przepis 👌🏼

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1233746
c52xcvngzcprivaterelayappleidcom
09. stycznia 2024

Nie miałam kalafiora, ale dodałam brokuły i było super

Tłumaczenie automatyczne

4r6fbfw2pyprivaterelayappleidcom
09. maja 2023

Doskonały

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu