SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 497 Kcal
  • 22 g białek
  • 26 g tłuszczów
  • 39 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Przepłucz groch w zimnej wodzie, a następnie ugotuj go w osolonym wrzątku (30 minut).

2

Drobno posiekaj cebulę. Kalafiora pokrój w kostkę.

3

Rozgrzej w garnku 1 łyżkę oliwy i przez ok. 1 minutę smaż na niej cebulę.

4

Posyp łyżką curry, wymieszaj i smaż przez kolejne 1–2 minuty.

5

Dodaj pokrojonego kalafiora i tofu. Podsmaż wszystko na dużym ogniu (wystarczą 2 minuty).

6

Podlej mlekiem kokosowym z puszki. Przykryj pokrywką i gotuj przez 5–10 minut, aż kalafior zmięknie.

7

Zdejmij garnek z ognia. Do dhalu dodaj ugotowany groch i liście świeżego szpinaku.

8

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekanym chili i kolendrą.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Apolena Šustková
27. lutego 2023

Katarína Turzová
23. stycznia 2023

Świetny

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Katka Bartošová
11. września 2022

Świetny!

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu