
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Mięso umyj i oczyść. Pokrój w dość szerokie paski.
W niewielkim naczyniu wymieszaj jogurt, kurkumę, sól, pieprz i chili.
W drugim naczyniu pokrusz płatki kukurydziane. Użyj do tego gołej ręki, tłuczka lub blendera ręcznego.
Pokrojone mięso z kurczaka przełóż do miski z sosem jogurtowym i wymieszaj, tak by każdy kawałek był nim dokładnie pokryty.
Następnie panieruj mięso w pokruszonych płatkach i ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
Piecz przez 20 minut w temperaturze 190°C.
Przed wyjęciem sprawdź, czy mięso jest całkowicie upieczone. Wystarczy przekroić jeden kawałek nożem: jeżeli jest w środku nadal różowe, piecz je jeszcze przez kilka minut.
Nuggetsy podaliśmy z dipem z jogurtu, czosnku, skórki z limonki i posiekanej natki pietruszki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dobrze 100/10
Tłumaczenie automatyczne
.
Tłumaczenie automatyczne