SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Kaszkę ryżową wymieszaj z 500 ml wody, doprowadź do wrzenia i gotuj, ciągle mieszając (ok. 5 minut).

2

W trakcie gotowania rozpuść w kaszce suszone mleko sojowe.

3

Dodaj syrop ryżowy i zdejmij z ognia.

4

Rozgrzej piekarnik do 150°C.

5

Ubij białka z solą na sztywną pianę.

6

Wymieszaj kaszkę z wiórkami kokosowymi, a następnie – bardzo ostrożnie – z pianą z białek.

7

Nabieraj porcje ciasta łyżeczką i układaj je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

8

Piecz przez 50–60 minut w temperaturze 150°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Kasia.Kw
05. września 2022

w tym przepisie jest błąd w składzie. na pierwszej pozycji jest tylko gramatura podana

Gabriela Koutecká
25. marca 2021

Smaczny i prosty, może być również zrobiony z mąki ryżowej, tylko tłusty więcej syropu (w moim przypadku)

Tłumaczenie automatyczne

David Vojtek
03. listopada 2019

👌

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu