![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Kaszkę ryżową wymieszaj z 500 ml wody, doprowadź do wrzenia i gotuj, ciągle mieszając (ok. 5 minut).
W trakcie gotowania rozpuść w kaszce suszone mleko sojowe.
Dodaj syrop ryżowy i zdejmij z ognia.
Rozgrzej piekarnik do 150°C.
Ubij białka z solą na sztywną pianę.
Wymieszaj kaszkę z wiórkami kokosowymi, a następnie – bardzo ostrożnie – z pianą z białek.
Nabieraj porcje ciasta łyżeczką i układaj je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
Piecz przez 50–60 minut w temperaturze 150°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
w tym przepisie jest błąd w składzie. na pierwszej pozycji jest tylko gramatura podana
Smaczny i prosty, może być również zrobiony z mąki ryżowej, tylko tłusty więcej syropu (w moim przypadku)
Tłumaczenie automatyczne
👌
Tłumaczenie automatyczne