Kokosanki ryżowe
- 20 min.
- 60 min.
- Średnie
- 40 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 50 Kcal
- 1 g białek
- 2 g tłuszczów
- 8 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Kaszkę ryżową wymieszaj z 500 ml wody, doprowadź do wrzenia i gotuj, ciągle mieszając (ok. 5 minut).
W trakcie gotowania rozpuść w kaszce suszone mleko sojowe.
Dodaj syrop ryżowy i zdejmij z ognia.
Rozgrzej piekarnik do 150°C.
Ubij białka z solą na sztywną pianę.
Wymieszaj kaszkę z wiórkami kokosowymi, a następnie – bardzo ostrożnie – z pianą z białek.
Nabieraj porcje ciasta łyżeczką i układaj je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
Piecz przez 50–60 minut w temperaturze 150°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
w tym przepisie jest błąd w składzie. na pierwszej pozycji jest tylko gramatura podana
Smaczny i prosty, może być również zrobiony z mąki ryżowej, tylko tłusty więcej syropu (w moim przypadku)
Tłumaczenie automatyczne
👌
Tłumaczenie automatyczne