
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

W misce wymieszaj płatki owsiane, 70 g cukru trzcinowego, kakao, miód i 90 g masła (lub oleju kokosowego).
Wszystkie składniki starannie wyrób rękoma do wytworzenia zwartego ciasta, z którego można będzie uformować kulę.
Kulę z ciasta owiń formą spożywczą i wstaw na co najmniej 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki i przygotuj foremki na ule (ciasta wystarczy na ok. 25 ciastek, zależnie od wielkości foremek).
Przygotuj cukier trzcinowy (ok 15 g), masło lub olej kokosowy (ok. 25 g), biszkopty pełnoziarniste i domowej roboty likier jajeczny.
Zacznij formować ciastka: każdą foremkę wysmaruj najpierw odrobiną masła lub oleju i posyp cukrem trzcinowym. Następnie napełnij foremki ciastem. Na środku każdego zrób mały dołeczek i napełnij go likierem. Przykryj każde ciastko biszkoptem, rozłóż foremki i ostrożnie wyjmij zawartość.
Gotowe ciastka przechowuj w lodówce i zjedz w ciągu tygodnia.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonały przepis na likier jajeczny 👌
Tłumaczenie automatyczne
Są doskonałe. Pracuję już nad drugą partią. Pominąłem cukier, dodałem trochę więcej miodu i przełożyłem kakao na pół z chlebem świętojańskim. Pleśni nie wymazałam, ale zawsze wycierałam do sucha papierowym ręcznikiem i gniazdo pięknie się odklejało. Napełniłam je mlecznym karmelem.
Tłumaczenie automatyczne