
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Przesiej mąkę przez sito i wymieszaj ją ze stewią i proszkiem do pieczenia.
W drugim naczyniu ubij żółtka i cukier kokosowy. Dodaj do białek szczyptę soli i ubij je na sztywną pianę.
Połącz zawartość obu misek i ostrożnie wymieszaj.
Pokryj blachę papierem do pieczenia.
Bezpośrednio na papierze formuj łyżką z ciasta podłużne biszkopty.
Piecz przez 10–12 minut w temperaturze 160–170°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
były dla mnie gorzkie, mimo że robiłam dokładnie instrukcje i nie miały konsystencji biszkoptu nawet po upieczeniu, gdzie popełniłam błąd?
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Nawet ich jeszcze nie skończyłam, ale według przepisu to naprawdę katastrofa. Zanim dodałem śnieg, ciasto nie było wystarczająco płynne, aby śnieg je rozjaśnił. Mimo to próbowałem dodać śnieg. Oczywiście nie dało się go wymieszać, dlatego starałem się go wymieszać, aby zmniejszyć grudkowatość. Ja dodałam więcej jajek, bo na tym etapie ciastek nie będzie, ale przynajmniej może być ich trochę 🤷 Czasem próbuję jeszcze raz, ale wcześniej przepisy czytam gdzie indziej, więc wiem, gdzie popełniam błąd. aktualizacja: W końcu biszkopty trochę się skończyły 👍
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Nie udaje mi się, mimo że zrobiliśmy wszystko według przepisu
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego