Ciasteczka migdałowe
- 15 min.
- 15 min.
- Łatwe
- 20 sztuki
Lubisz migdały? Jeśli tak, to z pewnością zasmakują Ci nasze ciasteczka migdałowe, które przygotujesz z paru podstawowych składników. Są nie tylko pyszne, ale również błyskawiczne w przygotowaniu.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 141 Kcal
- 5 g białek
- 11 g tłuszczów
- 5 g węglowodanów
Składniki
20 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2
Posiekaj w blenderze 400 g migdałów.
3
Dodaj do nich stewię, cynamon i karob.
4
Ubij białka na sztywną pianę i ostrożnie dodaj ją do zblendowanych migdałów.
5
Formuj z ciasta kulki, a następnie rozpłaszcz je na kółeczka.
6
Ułóż ciasteczka na blasze pokrytej papierem do pieczenia i na każdym kółeczku umieść jednego migdała.
7
Piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Niestety ciasto było bardzo źle traktowane. A wynikowy smak jest taki chudy, niestety dla mnie. Czegoś brakuje w przepisie.
Tłumaczenie automatyczne
Czy 400g migdałów na 20 sztuk to literówka? Zgodnie z podaną ilością zrobiłem 67 kółek, ciasta nie dało się zbytnio uformować, powstała raczej masa, którą musiałem rozłożyć łyżką na talerz. Bałem się tego, co wyjmę z piekarnika, ale po upieczeniu koła były bardzo dobre !!!
Tłumaczenie automatyczne
Niesamowity przepis, świetnie smakują… A zwłaszcza z tak zdrowych składników. 👍👍
Tłumaczenie automatyczne