Bezglutenowe magdalenki kakaowe
- 15 min.
- 10 min.
- Łatwe
- 12 sztuki
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Ubij na pianę mokre składniki: miód, olej kokosowy, ekstrakt waniliowy, mleko i jajka. Ubijaj je przez co najmniej 2 minuty, by ciasto było puszyste i dobrze napowietrzone.
Do drugiego naczynia przesiej suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Połącz zawartość obu misek, a następnie jeszcze raz dobrze ubij ciasto. Powinno mieć półpłynną konsystencję.
Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Przygotuj sobie formę do magdalenek. Każdą z nich dokładnie wysmaruj olejem kokosowym i posyp mąką pełnoziarnistą. Przelej ciasto do dzbanka lub garnka z dzióbkiem i wlewaj niewielkie porcje do foremek, zaczynając od szerszej końcówki, a kończąc przy węższej.
Po napełnieniu wszystkich foremek stuknij kilkakrotnie blachą o blat, by rozbić pęcherzyki powietrza w cieście. Wstaw do piekarnika i piecz ciastka przez 10 minut w temperaturze 190°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
.
Tłumaczenie automatyczne
Są doskonałe, po prostu zostawiłam je swoim synom, ale dla nas lekko polałam je wysokoprocentową gorzką czekoladą, aby były bardziej wyraziste w smaku.
Tłumaczenie automatyczne
jeśli nie słodzisz go niczym innym, również są bez smaku
Tłumaczenie automatyczne