
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Obierz cebulę i drobno ją posiekaj. Obierz marchewkę, oczyść łodygi selera i pokrój warzywa w plasterki o grubości ok. 3–4 mm.
Rozgrzej w dużym garnku 1 łyżkę oliwy, wrzuć posiekaną cebulkę i smaż przez 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę. Dodaj pokrojoną marchewkę i selera, krojone pomidory i cały bulion. Doprowadź do wrzenia. Kiedy zupa się zagotuje, dodaj liście laurowe, oregano, bazylię, tymianek, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Następnie wsyp do zupy makaron i gotuj dalej, aż zmięknie.
Orientacyjny czas gotowania podany jest na opakowaniu i zależy od kształtu makaronu. Zwykle jest to ok. 10 minut. Kiedy makaron jest już prawie gotowy (al dente), dodaj do zupy gotowaną fasolę, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Jeżeli zupa zrobi się zbyt gęsta, dolej 200 ml (lub więcej) wody.
Podziel zupę na 8 porcji, posyp tartym serem i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
wyśmienity kolorowy lunch 🌞
Tłumaczenie automatyczne