SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Oczyść kalafiora i zetrzyj go na tarce o grubych oczkach.

2

W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż na niej posiekaną cebulę. Dodaj startego kalafiora i imbir. Wymieszaj.

3

Zalej warzywa 200 ml wody i 400 ml mleka kokosowego.

4

Gotuj przez ok. 10–12 minut do miękkości.

5

Gotową zupę zdejmij z ognia, zmiksuj na krem blenderem ręcznym i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

laurinkiss@icloud.com
09. maja 2023

Ugotowałam całego kalafiora w wodzie, do której od razu wlałam bulion warzywny, nie miałam wywaru, zainspirowało mnie dodanie curry i zupa wyszła wyśmienita 👌

Tłumaczenie automatyczne

nw8nmsgf5pprivaterelayappleidcom
21. marca 2023

Bomba, bardzo smaczna, super konsystencja (ja użyłam mleka z puszki). Dodałam curry i sok z limonki, posypałam startą gałką muszkatołową i było naprawdę rewelacyjnie.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1387098
Maggie*
25. stycznia 2023

Na zdjęciach dokładnie widać, że kalafior jest smażony na chrupiąco, a nie do końca puree. Wyjąłem więc połowę kalafiora i usmażyłem go dodatkowo, a następnie zmiksowałem wszystko inne. Zdecydowanie smaczny pomysł!

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu