SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

2

Mąkę przesiej do miski i dodaj rozpuszczony olej kokosowy, sól, mlekoi oliwę z oliwek.

3

Wyrób ciasto, uformuj kulę, owiń ją w folię spożywczą i umieść na 20 minut w lodówce.

4

Ciasto wyjmij, wyrób rękami, a następnie na stolnicy posypanej mąką, za pomocą wałka, uformuj okrągły placek (o około 2 cm większy niż forma do tarty).

5

Okrągłą formę o średnicy 30 cm wysmaruj olejem kokosowym albo innym tłuszczem i wyłóż ciastem.

6

Odetnij ciasto, które sięga wyżej niż brzegi formy.

7

Ciasto ponakłuwaj widelcem i obciąż suchą fasolą, żeby nie nadęło się od spodu.

8

Piecz przez 10 minut w temperaturze 180−190°C.

9

W międzyczasie rozgrzej na patelni 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekaną szalotkę, pieczarki, opłukany szpinak i wyciśnięty ząbek czosnku. Smaż przez 7 minut, a następnie pozostaw do wystygnięcia. Umieść warzywa w salaterce, dodaj jajka, pomidorki pokrojone na pół, gałkę muszkatołową, ricottę, sól i pieprz.

10

Wlej masę na upieczone ciasto, włóż z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejne 25–30 minut w temperaturze 180−190°C.

11

Na ostatnie 5 minut pieczenia posyp tartę parmezanem.

Nasza rada
Do pieczarek dorzuć dwie garście świeżego posiekanego pora.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

eli@babjak.cz
23. lutego 2024

świetnie!!!!!❤️❤️❤️❤️

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1480462
Jana Nováková 2
12. maja 2023

Doskonały. Nic więcej do powiedzenia. 🥦🥬🌶️🥕

Tłumaczenie automatyczne

Klára Kuchtová
15. marca 2023

Miłość od pierwszego smaku!!! 😍

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu