
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Mąkę przesiej do miski i dodaj rozpuszczony olej kokosowy, sól, mlekoi oliwę z oliwek.
Wyrób ciasto, uformuj kulę, owiń ją w folię spożywczą i umieść na 20 minut w lodówce.
Ciasto wyjmij, wyrób rękami, a następnie na stolnicy posypanej mąką, za pomocą wałka, uformuj okrągły placek (o około 2 cm większy niż forma do tarty).
Okrągłą formę o średnicy 30 cm wysmaruj olejem kokosowym albo innym tłuszczem i wyłóż ciastem.
Odetnij ciasto, które sięga wyżej niż brzegi formy.
Ciasto ponakłuwaj widelcem i obciąż suchą fasolą, żeby nie nadęło się od spodu.
Piecz przez 10 minut w temperaturze 180−190°C.
W międzyczasie rozgrzej na patelni 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekaną szalotkę, pieczarki, opłukany szpinak i wyciśnięty ząbek czosnku. Smaż przez 7 minut, a następnie pozostaw do wystygnięcia. Umieść warzywa w salaterce, dodaj jajka, pomidorki pokrojone na pół, gałkę muszkatołową, ricottę, sól i pieprz.
Wlej masę na upieczone ciasto, włóż z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejne 25–30 minut w temperaturze 180−190°C.
Na ostatnie 5 minut pieczenia posyp tartę parmezanem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zrobiło się bosko!
Tłumaczenie automatyczne
świetnie!!!!!❤️❤️❤️❤️
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały. Nic więcej do powiedzenia. 🥦🥬🌶️🥕
Tłumaczenie automatyczne