
Jemy zdrowo i smacznie

Pokryj formę (ok. 30 × 27 cm) papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Umyj cukinię i zetrzyj ją na tarce o dużych oczkach.
W dużej misce ubij na pianę jajka i erytriol. Dodaj startą cukinię, kwaśną śmietanę i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj.
Wsyp suche składniki: mąkę orkiszową, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie wymieszaj i ubij.
Wlej ciasto do przygotowanej formy, wygładź z wierzchu łopatką i piecz przez 25 minut w 190°C.
Upieczone ciasto pokrój na 12 kawałków i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonała bułka. Użyłem pół na pół normalnej mąki orkiszowej i pełnoziarnistej i jest dość puszysta.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bardzo dobra bułka
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bułka była bardzo dobra.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego