SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Oddziel żółtka od białek.

2

Wymieszaj mąkę i sól. Ubij na pianę żółtka i mleko, dodaj je do mąki. Na chwilę odstaw przygotowane ciasto.

3

Ubij białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj je z ciastem.

4

Dodaj 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego.

5

Resztę oleju przelej na patelnię i mocno rozgrzej. Wlej połowę ciasta, poczekaj, aż spód się zetnie, a następnie za pomocą dwóch łopatek lub kopyści porwij omlet na kawałki i opiecz go z drugiej strony.

6

W ten sam sposób usmaż drugi omlet.

7

Podawaj z dżemem i twarogiem wymieszanym z miodem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

pyrxvmhz8nprivaterelayappleidcom
24. marca 2024

Ilość jest na cztery zjadacze 😀😀😀 poza tym było pyszne, puszyste jak chmurka, a ciasto świetnie się z nim pracowało 🤓 Nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła rzucić na nie letnie świeże owoce ☺️

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1348122
Ndkdjbsj
08. maja 2023

ninuch
28. maja 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu