SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 122 Kcal
  • 3 g białek
  • 5 g tłuszczów
  • 14 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

15 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę (22 × 30 cm) papierem do pieczenia.

2

W wysokim naczyniu ubij na kogel model żółtka i 40 g cukru trzcinowego. Ciągle ubijając, sukcesywnie dodawaj małymi porcjami olej słonecznikowy.

3

W drugim naczyniu ubij na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Następnie dodaj do białek 20 g cukru trzcinowego i ubijaj, aż całkowicie się wchłonie.

4

Przelej kogel-mogel do większego naczynia. Ostrożnie dodaj ubite białka i wymieszaj. Umieść nad miską sitko i powoli, małymi porcjami dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Przelej ciasto do przygotowanej formy, posyp malinami i 2 łyżkami cukru trzcinowego.

5

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 165–170°C przez 30–35 minut.

6

Po upieczeniu pozostaw biszkopt w formie na co najmniej 30 minut i poczekaj, aż trochę przestygnie. Pokrój i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

AlexandraFrydlova
17. sierpnia 2022

Doskonałe

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Mísa Pučelíková
06. sierpnia 2022

Bardzo dobry.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Veronika Podhorová
08. czerwca 2022

bardzo dobry:)

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu