![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę (22 × 30 cm) papierem do pieczenia.
W wysokim naczyniu ubij na kogel model żółtka i 40 g cukru trzcinowego. Ciągle ubijając, sukcesywnie dodawaj małymi porcjami olej słonecznikowy.
W drugim naczyniu ubij na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Następnie dodaj do białek 20 g cukru trzcinowego i ubijaj, aż całkowicie się wchłonie.
Przelej kogel-mogel do większego naczynia. Ostrożnie dodaj ubite białka i wymieszaj. Umieść nad miską sitko i powoli, małymi porcjami dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Przelej ciasto do przygotowanej formy, posyp malinami i 2 łyżkami cukru trzcinowego.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 165–170°C przez 30–35 minut.
Po upieczeniu pozostaw biszkopt w formie na co najmniej 30 minut i poczekaj, aż trochę przestygnie. Pokrój i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetne musujące... zjedzone w godzinę 🙈🤤
Tłumaczenie automatyczne
Pobiegła pięknie, bardzo dobrze. Do mąki zwykłej dodałam mąkę orkiszową.
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo dobry i lekki. Mąkę pszenną pełnoziarnistą półgrubą wymieszałam z mąką pszenną gładką i efekt dokładnie taki jak na zdjęciu do przepisu
Tłumaczenie automatyczne