
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę (22 × 30 cm) papierem do pieczenia.
W wysokim naczyniu ubij na kogel model żółtka i 40 g cukru trzcinowego. Ciągle ubijając, sukcesywnie dodawaj małymi porcjami olej słonecznikowy.
W drugim naczyniu ubij na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Następnie dodaj do białek 20 g cukru trzcinowego i ubijaj, aż całkowicie się wchłonie.
Przelej kogel-mogel do większego naczynia. Ostrożnie dodaj ubite białka i wymieszaj. Umieść nad miską sitko i powoli, małymi porcjami dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Przelej ciasto do przygotowanej formy, posyp malinami i 2 łyżkami cukru trzcinowego.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 165–170°C przez 30–35 minut.
Po upieczeniu pozostaw biszkopt w formie na co najmniej 30 minut i poczekaj, aż trochę przestygnie. Pokrój i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonałe
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bardzo dobry.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
bardzo dobry:)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego