![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, płatki, olej, proszek do pieczenia, jajka, miód i mleko.
Przelej ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem (15 × 30 cm), ułóż na nim przepołowione owoce, posyp płatkami migdałowymi i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 175°C.
Przed wyjęciem placka z piekarnika sprawdź za pomocą patyczka, czy jest upieczone. Wbij go w ciasto, wyjmij i sprawdź, czy jest suchy. Jeżeli tak, ciasto jest gotowe. Jeżeli nie, piecz jeszcze przez kilka minut.
Przed podaniem schłodź placek na kratce.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Na słodko, dodałam truskawki i starte jabłko... Nie wyobrażam sobie, jak by to smakowało, gdybym nie dodała innych owoców... nie bardzo mi to smakowało... nie zrobimy Ponownie
Tłumaczenie automatyczne
Ciasto jest suche i bez smaku. Trochę dietetycznej sody waniliowej pomogło.
Tłumaczenie automatyczne