
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, płatki, olej, proszek do pieczenia, jajka, miód i mleko.
Przelej ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem (15 × 30 cm), ułóż na nim przepołowione owoce, posyp płatkami migdałowymi i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 175°C.
Przed wyjęciem placka z piekarnika sprawdź za pomocą patyczka, czy jest upieczone. Wbij go w ciasto, wyjmij i sprawdź, czy jest suchy. Jeżeli tak, ciasto jest gotowe. Jeżeli nie, piecz jeszcze przez kilka minut.
Przed podaniem schłodź placek na kratce.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Niestety ciasto wydawało się bardzo suche, gęste.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
👌.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Ciasto jest bardzo gęste. Nie wysychało po upieczeniu, ale dla mnie za bardzo się nie rozkręcało i brzmiało to jak „nie obraża”.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego