
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, płatki, olej, proszek do pieczenia, jajka, miód i mleko.
Przelej ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem (15 × 30 cm), ułóż na nim przepołowione owoce, posyp płatkami migdałowymi i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 175°C.
Przed wyjęciem placka z piekarnika sprawdź za pomocą patyczka, czy jest upieczone. Wbij go w ciasto, wyjmij i sprawdź, czy jest suchy. Jeżeli tak, ciasto jest gotowe. Jeżeli nie, piecz jeszcze przez kilka minut.
Przed podaniem schłodź placek na kratce.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Ciasto jest suche i bez smaku. Trochę dietetycznej sody waniliowej pomogło.
Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego
Doskonały. Zamiast moreli stawiam jabłka i cynamon.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Niestety ciasto wydawało się bardzo suche, gęste.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego