SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180–185°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.

2

W misce rozbij 2 jajka, dodaj miód i ubij je trzepaczką na kogel-mogel.

3

Dodaj jogurt, ekstrakt waniliowy, mąkę orkiszową, mleko, proszek do pieczenia, szczyptę soli i rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszaj. Wyrób rzadkie, lejące się ciasto i przelej je na blachę.

4

Usuń pestki z moreli i pokrój je w ćwiartki. Lekko wciśnij w ciasto kawałki owoców. Posyp placek płatkami migdałów.

5

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30–35 minut w 180–185°C.

6

Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw je na 30 minut do ostygnięcia. Pokrój na kawałki i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Mísa Pučelíková
17. września 2023

Bardzo dobry

Tłumaczenie automatyczne

Markéta Fenzelová
30. sierpnia 2022

Kristýna Štůlová
09. sierpnia 2021

Jest po prostu słodki, pyszny w smaku 👍

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu