
Jemy zdrowo i smacznie

Zblenduj płatki na mąkę, dodaj mąkę orkiszową, żółtka, kakao, proszek do pieczenia, rozpuszczony olej kokosowy, izolat białkowy i wodę.
Ubij białka na pianę i dodaj ją do mąki z olejem i żółtkami. Ostrożnie wymieszaj. Przelej masę do małej brytfanny lub keksówki pokrytej papierem do pieczenia i przecz przez 10–15 minut w temperaturze 170–180°C.
W międzyczasie przygotuj dwa budynie. Odpowiednie proporcje wody i mleka to 1:1 (lub mniej wody, by budyń był gęsty). Dosłodź go stewią lub ulubionym syropem i rozsmaruj na upieczonym cieście.
Posyp budyń owocami i piecz przez kolejnych 30 minut.
Pokrój dopiero po całkowitym ostygnięciu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Chwalono, że było bardzo dobrze.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
To bardzo dobrze, że mam problem z niejedzeniem słodyczy :)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bardzo dobre ciasto! Na pewno zrobię to ponownie. Zamiast wody dodałam 2 łyżki cukru trzcinowego i mleka. Jest cudownie miękki, a ciasto miękkie. Polecam wszystkim, którzy mają ochotę na słodycze.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego