Brownies z dynią
- 5 min.
- 35 min.
- Łatwe
- 8 porcje
Dynię można przyrządzić na setki sposobów, a dziś mamy dla Ciebie przepis na dyniowe brownies. Jeżeli w tym roku dynia w Twoim ogrodzie obrodziła, już wiesz, co z nią zrobić.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 172 Kcal
- 7 g białek
- 10 g tłuszczów
- 13 g węglowodanów
Składniki
8 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
W dużym naczyniu wymieszaj puree z dyni, masło orzechowe, płatki owsiane, jajka, kakao, ekstrakt waniliowy, syrop klonowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wyrób zwarte ciasto.
2
Przygotuj niewielką blachę (20 × 30 cm) i wyłóż ją papierem do pieczenia.
3
Przelej ciasto do formy.
4
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30–35 minut w 180–185°C.
5
Brownies powinny mieć chrupiącą skórkę, ale w środku być lekko wilgotne i puszyste.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Miłośnik czekolady się cieszy. Zamiast masła orzechowego dodałam olej kokosowy (używam tego, co mam w domu), kilka pokruszonych migdałów, rozcieńczyłam mlekiem migdałowym i włożyłam do gofrownicy. Miękka, mokra, czekoladowa.
Tłumaczenie automatyczne
Pyszne brownie, po prostu i pięknie czekoladowe, smakowały dzieciom
Tłumaczenie automatyczne
Przepis był prosty, ale nie pyszny.
Tłumaczenie automatyczne