SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

2

Jabłka utrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj je z tartą marchewką, olejem, miodem i mlekiem.

3

Do ciasta dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz orzechy. Gotowe ciasto wlej do natłuszczonej i posypanej mąką formy, piecz przez 50–55 minut w temperaturze 170–180°C.

4

Babkę ostudź na kratce i pokrój na 16 kawałków przed podaniem.

Nasza rada
Do babki marchewkowej doskonale pasuje polewa z 200 g serka śmietankowego, 100 ml mleka i 4 łyżek miodu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

jrcft5sp7nprivaterelayappleidcom
09. listopada 2022

Mísa Pučelíková
22. października 2022

Bardzo dobre ciasto. Jest jędrny i dość słodki.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Miriam Faltýnková
08. stycznia 2022

🙂.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu