Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
Jabłka utrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj je z tartą marchewką, olejem, miodem i mlekiem.
Do ciasta dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz orzechy. Gotowe ciasto wlej do natłuszczonej i posypanej mąką formy, piecz przez 50–55 minut w temperaturze 170–180°C.
Babkę ostudź na kratce i pokrój na 16 kawałków przed podaniem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dodałam cynamon i było super. Miękkie, pyszne. Zrobiłam go nie jako babeczkę, ale w foremce z Myszką Miki dla dzieci. Nawet dorosłym smakowały👍Na pewno będę piec regularnie.
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo dobre ciasto. Jest jędrny i dość słodki.
Tłumaczenie automatyczne