SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Orzechy włoskie, czosnek i 1 łyżeczkę soli zblenduj na gładki proszek.

2

Dodaj kolendrę i natkę pietruszki, miksuj dalej jeszcze przez chwilę. Gotową masę przełóż do salaterki.

3

Zmiksuj buraczki i wymieszaj je z przyprawami.

4

Dodaj ocet balsamiczny, dopraw masę do smaku solą i pieprzem.

5

Uformuj z niej małe kulki. Jeżeli ciasto wydaje Ci się zbyt rzadkie lub mało zwarte, zmiel jeszcze odrobinę orzechów i dodaj do masy.

6

Kulki pkhali umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny, a następnie podawaj.

7

Przechowuj w lodówce, spożyj w ciągu 1–2 dni.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Radka Dlasková
03. marca 2021

piłki poszły świetnie, są doskonałe.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1165410
Rowena
25. lutego 2021

Kulki działały, orzechy trzeba dużo mieszać, to świetnie się trzyma :)

Tłumaczenie automatyczne

Wolf
14. sierpnia 2020

Świetne w smaku, ale kulek nie można było uformować.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu