SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj mąkę z mlekiem, dwoma żółtkami i szczyptą soli, wyrób gęste, lejące się ciasto.

2

Odstaw je na 30 minut.

3

Następnie dodaj do niego dwa białka ubite na sztywną pianę.

4

Wlewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smaż je 1–2 minuty z każdej strony.

5

Polej naleśniki syropem ryżowym i podawaj.

6

Możesz też posypać je cynamonem lub kakao i skropić ekstraktem waniliowym,

7

dodać twaróg, owoce lub orzechy.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Adriana Noskovičová
05. marca 2023

Świetnie

Tłumaczenie automatyczne

Amelli bous
28. sierpnia 2021

Doskonałe naleśniki, dobre z dżemem, jogurtem i nutellą.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1180656
Adriana stankova
01. maja 2020

Viborne

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1174111
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu