Naleśniki z mąki jęczmiennej
- 40 min.
- 24 min.
- Łatwe
- 6 sztuki
Znasz mąkę jęczmienną? A wiesz, że naleśniki na takiej mące są przepyszne? Są lekkie i puszyste, a dzięki niższej zawartości glutenu tak bardzo się nie kleją.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 299 Kcal
- 6 g białek
- 11 g tłuszczów
- 41 g węglowodanów
Składniki
6 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Wymieszaj mąkę z mlekiem, dwoma żółtkami i szczyptą soli, wyrób gęste, lejące się ciasto.
2
Odstaw je na 30 minut.
3
Następnie dodaj do niego dwa białka ubite na sztywną pianę.
4
Wlewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smaż je 1–2 minuty z każdej strony.
5
Polej naleśniki syropem ryżowym i podawaj.
6
Możesz też posypać je cynamonem lub kakao i skropić ekstraktem waniliowym,
7
dodać twaróg, owoce lub orzechy.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne
Doskonałe naleśniki, dobre z dżemem, jogurtem i nutellą.
Tłumaczenie automatyczne
Viborne
Tłumaczenie automatyczne