
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Do jednej miski przesiej mąkę z płatkami owsianymi, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
W drugiej misce roztrzep jajka z mlekiem, miodem, ekstraktem waniliowym i szczyptą soli.
Połącz ze sobą zawartość obu misek i odstaw na co najmniej 15 minut.
Po tym czasie rozgrzej teflonową patelnię z nieprzywierającą powłoką i wlewaj na nią chochlą porcje ciasta.
Smaż z każdej strony przez ok. minutę (z ciasta powinno wyjść ok. 12 naleśników).
Podawaj z owocami lub np. z jogurtem, miodem, orzechami itp.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
przepis absolutnie doskonały, gorąco polecam
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Naprawdę sławny 👌👌👌❤️❤️❤️
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Wspaniały smak!👌🏻 Następnym razem podaję mniej mąki, stwierdziłam, że jest dość gęsta.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego