
Jemy zdrowo i smacznie

Do jednej miski przesiej mąkę z płatkami owsianymi, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
W drugiej misce roztrzep jajka z mlekiem, miodem, ekstraktem waniliowym i szczyptą soli.
Połącz ze sobą zawartość obu misek i odstaw na co najmniej 15 minut.
Po tym czasie rozgrzej teflonową patelnię z nieprzywierającą powłoką i wlewaj na nią chochlą porcje ciasta.
Smaż z każdej strony przez ok. minutę (z ciasta powinno wyjść ok. 12 naleśników).
Podawaj z owocami lub np. z jogurtem, miodem, orzechami itp.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo źle, ciasto było bardzo mączne i gęste, prawie jak naleśniki. Musiałam dodać dużo mleka, ale wtedy były ok.
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego