Kuleczki daktylowo-kokosowe raw
- 35 min.
- 0 min.
- Łatwe
- 20 sztuki
Kuleczki kakaowe raw to jeden z naszych ulubionych pomysłów na szybką i zdrową słodką przekąskę.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 84 Kcal
- 1 g białek
- 5 g tłuszczów
- 7 g węglowodanów
Składniki
20 sztuki
- 100 g wiórków kokosowych
- 30 g oleju kokosowego rozpuszczonego
- 30 g syropu klonowego (można zastąpić innym syropem, miodem itp.)
- 1 łyżka masła migdałowego
- 20 g goji
- 100 g suszonych daktyli bez pestek
- 1 łyżka surowego kakao (można również użyć kakao holenderskiego)
- 50 g drobno mielonych płatków owsianych ()
- sól
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Wrzuć do blendera wiórki kokosowe i zmiksuj je na mączkę.
2
Dodaj olej kokosowy, syrop klonowy, masło migdałowe i owoce goji.
3
Blenduj przez kolejnych 30 sekund.
4
Dodaj pozostałe składniki miksuj przez kolejnych 30–40 sekund na pełnych obrotach. Masa powinna być gładka i lepka.
5
Uformuj z niej w dłoniach niewielkie kulki.
6
Przed podaniem wstaw je na co najmniej 20 minut do lodówki.
7
Kuleczki możesz panierować w cynamonie, kakao albo mielonych orzechach.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobre piłki.
Tłumaczenie automatyczne
doskonały
Tłumaczenie automatyczne