![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Nasiona chia wsyp do ok. 60 ml wody i odstaw na 10 minut.
W międzyczasie wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, siemię lniane i sezam.
Do suchych składników dodaj napęczniałe nasiona chia, oliwę i tymianek.
Dobrze wymieszaj i wyrób ciasto.
Rozwałkuj je na cienki placek. Jeżeli przykleja się on do wałka, spróbuj wałkować go przez papier do pieczenia.
Pokrój ciasto w prostokąty lub romby i piecz przez 12–15 minut w temperaturze 180°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
przepis jest prosty i bardzo szybki, a krakersy bardzo smaczne 🙂 z pastą z awokado to niebo w ustach 😇
Tłumaczenie automatyczne