SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 116 Kcal
  • 6 g białek
  • 4 g tłuszczów
  • 14 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

5 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 200°C.

2

Buraka obierz, owiń folią aluminiową, włóż do piekarnika i piecz przez 40 minut.

3

Upieczonego buraka ostrożnie wyjmij z piekarnika i pozostaw do przestygnięcia.

4

Pokrój go i włóż do blendera razem z ciecierzycą. Zmiksuj na gładką masę.

5

Następnie dodaj sól, tahini, cytrynę i 2 łyżki wody. Ponownie zblenduj.

6

Na koniec dodaj rozmaryn i przełóż humus do zamykanego naczynia.

7

Podawaj z krakersami albo warzywami. Przechowuj w lodówce.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Rendav
12. października 2020

Zapomniałem o rozmarynie i nadal jest pyszny.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Lucie Šafářová
02. stycznia 2020

👍

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Jaroslav Mazal
19. września 2019

było dobrze, ale czegoś mi brakowało

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu