SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 160°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.

2

Ugotuj kaszę gryczaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie wymieszaj ją z płatkami, nasionami, orzechami, miodem, kakao, olejem kokosowym i szczyptą soli.

3

Rozsyp granolę na blasze, wstaw do piekarnika i piecz przez 40–50 minut w temperaturze 150–160°C. Mieszaj co 10 minut kopyścią, żeby się nie przypaliła.

4

Pozostaw do ostygnięcia i przechowuj w zamkniętym słoiku w chłodnej spiżarni. Spożyj w ciągu 2 miesięcy.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Vik Z
22. stycznia 2024

Jestem z niego bardzo zadowolona, kasza gryczana to mój faworyt 🩷 ale na pewno nie trzeba jej piec 40 minut, wystarczyło około 20, żeby było ładne i chrupiące, ale kakao jeszcze się nie spaliło 😀

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1472122
EK123
07. grudnia 2022

.

Tłumaczenie automatyczne

Vzpurny_samotar_z_letiste
25. marca 2022

Włożenie gdzieś surowego kakao, a następnie pieczenie go w 160 stopniach to dla mnie genialny trolling. Nadal może być odtłuszczony ze względu na ilość oleju kokosowego. :D Inaczej kasza gryczana przychodzi mi niezwykle mocno i nie jest to do końca przyjemne. Nie zrobię tego ponownie.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu