SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Obierz banana i rozgnieć go widelcem. Obierz jabłko i zetrzyj je na tarce o drobnych oczkach.

2

Wymieszaj olej kokosowy, banana, przecier jabłkowy, ekstrakt waniliowy i mleko.

3

Do drugiego naczynia przesiej przez sito mąkę i dodaj do niej płatki owsiane i proszek do pieczenia, migdały, sól, nasiona chia i cynamon.

4

Następnie połącz suche i mokre składniki, dodaj utarte jabłko i wymieszaj. Jeżeli ciasto wyda Ci się zbyt gęste, dodaj jeszcze odrobinę mleka.

5

Rozgrzej gofrownicę. Za pomocą dużej łyżki lub chochelki wlewaj do niej kolejne porcje ciasta i piecz przez ok. 4 minuty (czas pieczenia zależy od rodzaju urządzenia). Ciasta wystarczy na ok. 10 gofrów średniej wielkości.

Nasza rada
Gotowe gofry podawaj polane miodem, ze świeżymi owocami albo z kremem z orzechów laskowych lub orzeszków ziemnych. Udekoruj je kilkoma listkami świeżej mięty.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Susanne Weber
10. listopada 2022

Smak młotka niestety utknął w gofrownicy

Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego

p7c2z9gddw@privaterelay.appleid.com
30. stycznia 2022

JanaFelkl
09. stycznia 2022

Świetnie, pierwsze gofry, jakie kiedykolwiek zrobiłem. Właśnie wymieniłem banana na jajko. Smacznie i bogato.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1291820
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu