![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Obierz banana i rozgnieć go widelcem. Obierz jabłko i zetrzyj je na tarce o drobnych oczkach.
Wymieszaj olej kokosowy, banana, przecier jabłkowy, ekstrakt waniliowy i mleko.
Do drugiego naczynia przesiej przez sito mąkę i dodaj do niej płatki owsiane i proszek do pieczenia, migdały, sól, nasiona chia i cynamon.
Następnie połącz suche i mokre składniki, dodaj utarte jabłko i wymieszaj. Jeżeli ciasto wyda Ci się zbyt gęste, dodaj jeszcze odrobinę mleka.
Rozgrzej gofrownicę. Za pomocą dużej łyżki lub chochelki wlewaj do niej kolejne porcje ciasta i piecz przez ok. 4 minuty (czas pieczenia zależy od rodzaju urządzenia). Ciasta wystarczy na ok. 10 gofrów średniej wielkości.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobre gofry. Zrobione wcześniej niż inne i pięknie chrupiące 🙂
Tłumaczenie automatyczne
Mój pierwszy domowy gofr. Mąkę orkiszową zastąpiłam mieszanką mąk bezglutenowych. Było pyszne 😋
Tłumaczenie automatyczne
Smak młotka niestety utknął w gofrownicy
Tłumaczenie automatyczne