SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 114 Kcal
  • 0 g białek
  • 0 g tłuszczów
  • 31 g węglowodanów

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne i gotuj do miękkości pod przykryciem przez 30 minut.

2

Następnie zblenduj je na gładką masę z syropem klonowym i cynamonem.

3

*Jeżeli jabłka są wystarczająco słodkie, nie musisz dodawać syropu.

Nasza rada
Mus jabłkowy możesz zjeść od razu, ale dobrym pomysłem jest pasteryzacja i przechowywanie w spiżarni lub lodówce. Będzie jak znalazł jako dodatek do jogurtu lub ciasta naleśnikowego. Możesz osłodzić nim deser lub zamrozić go w foremkach do lodów na patyku.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

the_res13
05. grudnia 2023

Wystarczy pół dawki cynamonu, poza tym rewelacyjnie! Słodzę miodem

Tłumaczenie automatyczne

Martin Veselý
13. lipca 2023

doskonały

Tłumaczenie automatyczne

Anička Šťastná
08. marca 2023

Mega łatwe i pyszne! Ciekawa jestem zastosowania go w wypiekach 😻

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu