![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
W misce wymieszaj mąkę, serek wiejski, jajko, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wyrabiaj ciasto gołymi rękami aż do całkowitego połączenia składników.
Miskę z ciastem odstaw na 10—15 minut, żeby „odpoczęło”. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 170°C i pokryj blachę papierem do pieczenia.
Z ciasta uformuj 4 bułki podobnej wielkości i ułóż je na blasze. Blachę z bułkami wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 165–170°C. Upieczone bułki powinny być zarumienione, ale miękkie po naciśnięciu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Absolutnie luksusowy przepis! Smak mnie miło zaskoczył 😊
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały. Zrobiłam je na obiad dla rodziny i były zachwycone. Dodałbym tylko sól.
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne