SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 194 Kcal
  • 10 g białek
  • 5 g tłuszczów
  • 31 g węglowodanów

Składniki

4 sztuki

Etykiety

Sposób przygotowania

1

W misce wymieszaj mąkę, serek wiejski, jajko, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wyrabiaj ciasto gołymi rękami aż do całkowitego połączenia składników.

2

Miskę z ciastem odstaw na 10—15 minut, żeby „odpoczęło”. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 170°C i pokryj blachę papierem do pieczenia.

3

Z ciasta uformuj 4 bułki podobnej wielkości i ułóż je na blasze. Blachę z bułkami wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 165–170°C. Upieczone bułki powinny być zarumienione, ale miękkie po naciśnięciu.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Aneta Malá
01. października 2023

Absolutnie luksusowy przepis! Smak mnie miło zaskoczył 😊

Tłumaczenie automatyczne

py8m8pgqwxprivaterelayappleidcom
12. sierpnia 2023

Doskonały. Zrobiłam je na obiad dla rodziny i były zachwycone. Dodałbym tylko sól.

Tłumaczenie automatyczne

Katka Bartošová
22. lipca 2023

Świetnie

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu