
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

W misce wymieszaj mąkę, serek wiejski, jajko, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wyrabiaj ciasto gołymi rękami aż do całkowitego połączenia składników.
Miskę z ciastem odstaw na 10—15 minut, żeby „odpoczęło”. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 170°C i pokryj blachę papierem do pieczenia.
Z ciasta uformuj 4 bułki podobnej wielkości i ułóż je na blasze. Blachę z bułkami wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 165–170°C. Upieczone bułki powinny być zarumienione, ale miękkie po naciśnięciu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Szybko i bardzo dobrze, jestem mile zaskoczona, robię to cały czas! Czasem bułki, czasem robię chleb, naprawdę super!!
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Pieczę odkąd opublikowali ten przepis w programie Fatties, po prostu nie robię już bułek, ale jak mały chleb. A gdy jest drugi dzień, w tosterze jest pyszny 😋😋😋
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Najprostszy przepis na domowy chleb 👌🏻🤩
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego