Sałatka z kaszą bulgur, bakłażanem i suszonymi pomidorami
- 15 min.
- 15 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 446 Kcal
- 14 g białek
- 16 g tłuszczów
- 61,8 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Kaszę zalej wrzątkiem, posól płaską łyżeczką soli i gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu. Przykryj na kolejnych 5 minut, a następnie spulchnij widelcem i pozostaw do ostygnięcia.
Bakłażana pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej pokrojone warzywo. Następnie dodaj je do kaszy.
Suszone pomidory i pomidorki koktajlowe pokrój w kostkę, a natkę pietruszki drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj z kaszą, dodaj rukolę i jeszcze raz wymieszaj.
Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie dodaj trochę oliwy.
Podawaj na ciepło albo pozostaw do schłodzenia w lodówce.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonała sałatka. Dodałam też ząbek czosnku i na koniec posypałam Grana Padano Wielka dobroć
Tłumaczenie automatyczne