SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Ugotuj soczewicę: przepłucz ją pod zimną wodą i wrzuć do średniej wielkości garnka. Zalej litrem wody i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj przez 20 minut do miękkości.

2

Ugotowaną soczewicę odcedź, ostudź pod strumieniem zimnej wody i wrzuć do dużej salaterki.

3

Dodaj ogórka i marchewkę pokrojone w drobną kostkę, drobno posiekaną czerwoną cebulę, drobno posiekaną pietruszkę, 2 łyżki octu winnego, sok i skórkę z limonki, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.

4

Podziel sałatkę na porcje. Bezpośrednio przed podaniem posyp pokruszoną fetą.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

inka50
07. listopada 2023

VěrkaK
14. kwietnia 2022

Bardzo dobry. Nie miałbym nic przeciwko dodaniu dla mnie większej ilości warzyw.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1290421
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu