SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 578 Kcal
  • 16,1 g białek
  • 32,8 g tłuszczów
  • 48,3 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Komosę przepłucz, zalej wodą, posól, przykryj pokrywką, zagotuj i gotuj przez 20 minut na małym ogniu. Następnie zdejmij garnek z ognia i pozostaw pod pokrywką przez 5 minut.

3

Podczas gotowania kaszy przygotuj sobie blachę i pokryj ją papierem do pieczenia.

4

Kalafiora połam na różyczki. Wsyp na blachę, posól i skrop olejem. Piecz przez 15–20 minut w temperaturze 180°C. Kalafior powinien pozostać kruchy.

5

Świeżą natkę pietruszki drobno posiekaj, dymkę pokrój w plasterki. Fasolę odcedź i przepłucz. Zieleninę i fasolę wymieszaj z komosą i pieczonym kalafiorem.

6

Następnie dodaj suszoną natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie oliwą. Posyp siemieniem lnianym.

Nasza rada
Sałatka smakuje wyśmienicie na ciepło lub na zimno.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Pavlína Jančová
10. stycznia 2022

Smaczne, z odrobiną bałkańskiego sera do jeszcze lepszego posypania.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Aninka
06. kwietnia 2021

Znowu super :-) Polecam dodawanie opłukanej fasoli do garnka z komosą ryżową na ostatnie 5 minut, aby były ciepłe.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1164779
Martina Dienerová
16. marca 2021

Doskonały przepis 👍

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu