Wrap z komosą ryżową, buraczkami i dressingiem miodowym
- 20 min.
- 20 min.
- Łatwe
- 4 sztuki
Kolorowe zawijańce, miłe nie tylko dla oka. Miód i oliwa idealnie komponują się tu z wyrazistym smakiem buraczków.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 399 Kcal
- 14 g białek
- 11 g tłuszczów
- 61 g węglowodanów
Składniki
4 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Sparz komosę wrzątkiem i ugotuj ją w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Ugotowaną komosę pozostaw do ostygnięcia.
3
Buraczki pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj komosę, buraczki i ciecierzycę.
4
W niewielkim naczyniu wymieszaj sos sojowy, miód, oliwę i ocet winny.
5
Polej warzywa dressingiem i wymieszaj.
6
Posmaruj każdą tortillę łyżką jogurtu naturalnego, ułóż na niej listki szpinaku i porcję warzyw z dressingiem.
7
Zwiń tortille i podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Wszystkie smaki absolutnie przepyszne i każdy z nich współgrał. Zdecydowanie polecam.
Tłumaczenie automatyczne