
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 200°C i przygotuj małą patelnię żaroodporną.
Rozgrzej oliwę i podsmaż na mocnym ogniu pierś z kurczaka (1–2 minuty z każdej strony).
Wstaw patelnię z podsmażonym mięsem do piekarnika i piecz przez 10–15 minut w temperaturze 190–200°C. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw na 10 minut do ostygnięcia i pokrój w cienkie plasterki.
Pokrój cebulę, oliwki i pomidory w cienkie plasterki. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ułóż tortille jedną na drugiej i natnij je ostrym nożem od brzegu do środka. Uwaga: nie rozcinaj ich zupełnie, zatrzymaj się na środku!
Włóż nadzienie: na jednej ćwiartce placka ułóż mięso, połowę sera i pomidora. Na drugiej utartą marchewkę. Drugą połowę placka posmaruj musztardą. Na trzeciej ćwiartce (posmarowanej) ułóż cebulę. Na czwartej oliwki. Teraz przykryj połowę tortilli drugą połową i złóż. W ten sam sposób przygotuj wszystkie placki.
Podpiecz gotowe tortille na suchej patelni (1–2 minuty z każdej strony na średnim ogniu). Powinny być chrupkie i zarumienione. Podawaj na ciepło.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami