SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 578 Kcal
  • 15 g białek
  • 31 g tłuszczów
  • 61 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Opłucz ryż pod bieżącą wodą i zalej go wodą w proporcjach 1 do 2,5. Odrobiną posól i ugotuj do miękkości na wolnym ogniu.

2

Upraż nerkowce w piekarniku (10 minut w 180°C).

3

Pokrój w kostkę papryki i podsmaż je na oleju razem z drobno posiekaną papryczką chili. Posól, dodaj mleko kokosowe i ugotowany ryż, dokładnie wymieszaj.

4

Zdejmij z ognia, dodaj posiekany szpinak, uprażone nerkowce, sok i skórkę z limonki. Wymieszaj i podawaj od razu.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Viktória Homová
15. lipca 2022

Świetny

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Zuzi Kamišová
26. lutego 2022

Uwielbiamy, szczególnie orzechy nerkowca nadają jedzeniu naprawdę doskonały smak..;)

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Renata Taborska
11. lutego 2022

Pyszne! 🙂

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu