SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 457 Kcal
  • 28 g białek
  • 16 g tłuszczów
  • 50 g węglowodanów

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 210°C i pokryj niewielką blachę papierem do pieczenia.

2

Ugotuj kaszę jaglaną: wsyp ją do garnka, zalej 700 ml wody, posól i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień na średni, przykryj garnek pokrywką i gotuj kaszę przez 12–15 minut.

3

W międzyczasie przygotuj rybę: wszystkie filety umyj i osusz, natrzyj je łyżką oliwy z oliwek, a następnie posyp solą i pieprzem.

4

Tak przygotowane filety ułóż na blasze, wstaw do piekarnika i piecz przez 10–12 minut.

5

Podczas gotowania kaszy i pieczenia ryby przygotuj sos imbirowy: imbir obierz i pokrój go w kostkę, następnie weź niewielki garnek, rozgrzej w nim na dużym ogniu łyżkę oliwy, dodaj pokrojony imbir i podsmażaj go przez 30 sekund. Potem dodaj 150 ml wody, sok z cytryny, sos sojowy i cukier trzcinowy, zmniejsz ogień na średni i gotuj wszystko przez 3–4 minuty; w międzyczasie w miseczce wymieszaj skrobię kukurydzianą z 20 ml wody. Po 3–4 minutach gotowania dodaj do garnka skrobię, ciągle mieszając i gotuj jeszcze przez 30 sekund, po czym zdejmij garnek z ognia.

6

Gdy ryba będzie gotowa, wyjmij ją z piekarnika i przełóż na 4 talerze.

7

Następnie polej każdy filet sosem imbirowym i posyp świeżą kolendrą.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Mira Sabova
19. lipca 2023

Zasadniczo uczymy się jeść zdrowiej. Pierwszy raz jedliśmy pszenicę i ja osobiście nie lubię sumów. ALE i tak wypróbowaliśmy ten przepis. Suma jeszcze trochę upiekłam, bo nie przepadam za jego błotnistym mięsem. Razem z dipem imbirowym i pszenicą było to bardzo smaczne połączenie. Byliśmy szczerze zaskoczeni.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu