Stir fry z tofu i brokułami
- 15 min.
- 20 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Do przygotowania tej potrawki warzywnej z tofu potrzebujesz tylko jednej patelni i garnka do ugotowania ryżu czy makaronu. Im mniej naczyń do zmywania, tym lepiej, prawda? Nasze stir fry jest lekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Super przepis na leniwy niedzielny obiad.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 302 Kcal
- 25 g białek
- 7 g tłuszczów
- 10 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Na patelni mocno rozgrzej oliwę. Dodaj tofu pokrojone w kostkę i podsmaż je na złoty kolor (ok. 5 minut).
2
Dodaj pokrojone brokuły, cukier i sos sojowy. Smaż wszystko na średnim ogniu przez ok. 5 minut, mieszając, a następnie wlej 200 ml wody.
3
Przykryj i duś przez kolejnych 10 minut.
4
Wymieszaj skrobię ze 100 ml wody i wlej na patelnię, ciągle mieszając. Dopraw do smaku kolendrą, solą i pieprzem, przed podaniem na chwilę odstaw.
5
Stir fry świetnie smakuje z ryżem, makaronem, a nawet z ziemniakami.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dla mnie doskonałe. Doprawiłam smak wedle uznania, ale dzieci też przyszły posmakować jak to pachnie 😁
Tłumaczenie automatyczne