
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W miseczce wymieszaj ocet balsamiczny, miód, oliwę z oliwek, sól, pieprz, rozmaryn, sok i skórkę z cytryny. Kurczaki umyj, oczyść i dokładnie natrzyj przygotowaną marynatą. Odstaw.
Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki albo w plasterki, marchewkę pokrój w plasterki, rzodkiewki oczyść za pomocą szczotki kuchennej i pokrój na połówki, pomidorki pokrój na połówki, brokuł podziel na różyczki.
Kurczaki umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw ją do rozgrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 170–180°C przez 70–80 minut, aż skórka się zazłoci. Po około 40 minutach pieczenia dodaj rzodkiewki, marchewkę i ziemniaki, po 50 minutach brokuł, zaś na ostatnie 10 minut pieczenia dorzuć pomidorki. Danie podawaj samo lub z dodatkami.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dobrze, użyłam skrzydełek z kurczaka i nigdy nie jadłam lepszych. Naprawdę polecam też stopniowe dodawanie warzyw i dla mnie najlepsze były smażona cebula, słodkie ziemniaki i szczypiorek - brokuły i marchewki niekoniecznie. Podawaj z jogurtem lub dipem, aby danie nie było za suche. Wystarczy piec przez 50 minut, najpierw w temperaturze 200 stopni, a potem w temperaturze 180 stopni.
Tłumaczenie automatyczne
Ziemniaki pieczę osobno, dodaję cebulę, marchewkę, czosnek i grzyby. Do marynaty dodaję też dwie łyżki sosu teryaki. Partner nie może chwalić jedzenia.
Tłumaczenie automatyczne