SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 269 Kcal
  • 5 g białek
  • 21 g tłuszczów
  • 14 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

2

Bakłażana nakłuj widelcem w kilku miejscach i przekrój na pół. Czosnek przeciśnij przez praskę i potrzyj nim miąższ warzywa. Następnie skrop je oliwą, posyp oregano, ziołami prowansalskimi i solą.

3

Blachę pokryj papierem do pieczenia i umieść na niej obie połówki bakłażana. Wstaw do piekarnika i piecz przez 40–45 minut w temperaturze 180–190°C (10 minut przed końcem pieczenia posyp orzeszkami piniowymi).

4

Po upieczeniu wyjmij z piekarnika, podziel na 2 talerze i podawaj.

Nasza rada
Pieczony bakłażan może być samodzielnym daniem albo dodatkiem do różnego rodzaju mięs.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Janina Ż-Szeląg
06. listopada 2022

5

Zuzi Kamišová
26. lutego 2022

Szybki obiad, ale ogólnie smak bakłażana jest dla mnie tak mdły. Orzeszki pinii trochę to uratowały .. :)

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Phand
29. stycznia 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu