SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Mięso oczyść i umyj, posyp z obu stron solą i pieprzem. Na patelni żaroodpornej rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć mięso i smaż je przez 3 minuty z każdej strony. Patelnię z mięsem przenieś do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 10 minut w 170–180°C.

3

Do dużego garnka wsyp groszek wraz z liśćmi mięty, wlej 500 ml wody, posól i zagotuj. Gotuj najwyżej przez 5 minut.

4

Groszek odcedź i zblenduj wraz z miętą na gładkie puree, sukcesywnie dolewając niewielkie porcje letniego mleka. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

5

Szynkę pokrój w paseczki i upraż na suchej, mocno rozgrzanej patelni (wystarczą 2–3 minuty).

6

Na głębokim talerzu rozłóż porcję puree i kawałek piersi z kurczaka, posyp prażoną szynką i świeżymi strączkami groszku cukrowego (opcjonalnie).

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Bianca Oana
16. lutego 2024

Pyszne!

ocen_1471431
Lucie Hrochová
27. grudnia 2023

Katka Bartošová
25. sierpnia 2023

Świetnie!

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu