
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Oczyść i umyj mięso, a następnie pokrój je w plastry. Przygotuj sobie trzy głębokie talerze: do jednego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajko i ubij je z mlekiem i szczyptą soli, a do trzeciego pokrusz płatki kukurydziane. Każdy plaster mięsa panieruj w mące, następnie w jajku, a na koniec w płatkach.
Ułóż plastry mięsa na blasze pokrytej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz przez 20–25 minut.
Przed podaniem sprawdź, czy kotlety są upieczone. Przekrój najgrubszy z nich na pół: jeżeli mięso jest w środku różowe, piecz jeszcze przez kilka minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobry.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Dobrze, próbowali i było bardzo dobrze
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego