

Kotlet z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych
15 min.
25 min.
Łatwe
4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 249 Kcal
- 36 g białek
- 5 g tłuszczów
- 20 g węglowodanów
Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)
- Aplikacja bez reklam
- Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
- Ulubione przepisy dostępne offline
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Oczyść i umyj mięso, a następnie pokrój je w plastry. Przygotuj sobie trzy głębokie talerze: do jednego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajko i ubij je z mlekiem i szczyptą soli, a do trzeciego pokrusz płatki kukurydziane. Każdy plaster mięsa panieruj w mące, następnie w jajku, a na koniec w płatkach.
Ułóż plastry mięsa na blasze pokrytej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz przez 20–25 minut.
Przed podaniem sprawdź, czy kotlety są upieczone. Przekrój najgrubszy z nich na pół: jeżeli mięso jest w środku różowe, piecz jeszcze przez kilka minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
świetne, trochę suche, ale nie wiem czy to wina piekarnika :)
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo dobry.
Tłumaczenie automatyczne
Dobrze, próbowali i było bardzo dobrze
Tłumaczenie automatyczne