SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 249 Kcal
  • 36 g białek
  • 5 g tłuszczów
  • 20 g węglowodanów

Składniki

4 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Oczyść i umyj mięso, a następnie pokrój je w plastry. Przygotuj sobie trzy głębokie talerze: do jednego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajko i ubij je z mlekiem i szczyptą soli, a do trzeciego pokrusz płatki kukurydziane. Każdy plaster mięsa panieruj w mące, następnie w jajku, a na koniec w płatkach.

3

Ułóż plastry mięsa na blasze pokrytej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz przez 20–25 minut.

4

Przed podaniem sprawdź, czy kotlety są upieczone. Przekrój najgrubszy z nich na pół: jeżeli mięso jest w środku różowe, piecz jeszcze przez kilka minut.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Petra Běželová
16. kwietnia 2024

Znakomicie, bardzo dobrze. Zrobiłam też dla dzieci i bardzo im smakowało. Mam specjalny papier do pieczenia, który często się do czegoś przykleja. Dolałem więc trochę oleju słonecznikowego, natarłem nim papier i efekt jest znakomity.

Tłumaczenie automatyczne

Terkysek
27. maja 2023

świetne, trochę suche, ale nie wiem czy to wina piekarnika :)

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1262582
Mísa Pučelíková
26. lutego 2023

Bardzo dobry.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu