![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Wymieszaj w naczyniu twaróg, mąkę, płatki, jajka i odżywkę białkową. Wyrób zwarte ciasto.
Wstaw je na pół godziny do lodówki. W międzyczasie zagotuj wodę w dużym garnku.
Za pomocą dwóch łyżek formuj z ciasta spore kluski i kładź je na wrzątku. Kiedy wypłyną na powierzchnię, wyjmij je i ułóż na półmisku.
W międzyczasie przygotuj sos jagodowy: wrzuć owoce do rondelka i zagotuj je. Dodaj miód i sok z cytryny.
Gotowe kluski polej sosem jagodowym i posyp pokruszonym twarogiem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nie dodawałam białka, ale poza tym było bardzo smaczne :)
Tłumaczenie automatyczne
nie miałam białka Więc przegapiłem to. Ale dodałam cukier waniliowy i jest bomba ❤️
Tłumaczenie automatyczne