Kalafior z chili i rozmarynem
- 10 min.
- 27 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Jak z mdłego kalafiora wyczarować danie o głębokim smaku? Dodaj trochę chili, rozmarynu i mleka kokosowego, a nie pożałujesz!
Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo – szybko i prosto
Strona 72Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 184 Kcal
- 6 g białek
- 11 g tłuszczów
- 13 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Kalafiora podziel na różyczki i umyj.
2
Na patelni rozpuść olej kokosowy.
3
Wrzuć różyczki kalafiora i duś na średnim ogniu przez co najmniej 20 minut.
4
Na ostatnią minutę smażenia dorzuć przeciśnięty czosnek.
5
Następnie dodaj przecier pomidorowy, chili i rozmaryn. Duś przez 2 minuty na średnim ogniu.
6
Dolej mleko kokosowe i gotuj przez kolejnych 5 minut.
7
Posól do smaku.
Nasza rada
Podawaj jako samodzielne danie albo jako sos do ryżu lub makaronu. Gotową potrawkę możesz udekorować kilkoma listkami świeżej natki pietruszki.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
.
Tłumaczenie automatyczne
Ł atwy w przygotowaniu i dobrze smakuje.
Tłumaczenie automatyczne