![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Wymieszaj wszystkie składniki i wyrób z nich zwarte ciasto.
Zawiń je w folię spożywczą i wstaw na ok. 1 godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki i rozgrzej piekarnik do 180°C.
Przygotuj sobie blachę i foremki do niedźwiedzich łapek (na ok. 12–15 sztuk ciastek). Do każdej foremki wciśnij kawałek ciasta i uformuj je tak, by równomiernie ją wypełniło. Pośrodku każdego ciastka wciśnij palec, by lepiej się upiekły. Foremki ułóż na blasze.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 10–15 minut w temperaturze 170–180°C.
Po upieczeniu wyjmij ciastka z foremek i jeszcze ciepłe posyp erytriolem.
Pozostaw do ostygnięcia i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
ciasto się kruszy, musiałam dodać masła i po upieczeniu kruszy się..nie wiem co jest nie tak, ale więcej nie będę próbować
Tłumaczenie automatyczne
bardzo dobrze, zamiast chleba świętojańskiego podałam kakao i dodałam trochę miodu, żebym nie musiała zawijać się w erytyrol. wielki sukces dla całej rodziny, na pewno zrobię to ponownie w przyszłym roku
Tłumaczenie automatyczne