SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj wszystkie składniki i wyrób z nich zwarte ciasto.

2

Zawiń je w folię spożywczą i wstaw na ok. 1 godzinę do lodówki.

3

Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki i rozgrzej piekarnik do 180°C.

4

Przygotuj sobie blachę i foremki do niedźwiedzich łapek (na ok. 12–15 sztuk ciastek). Do każdej foremki wciśnij kawałek ciasta i uformuj je tak, by równomiernie ją wypełniło. Pośrodku każdego ciastka wciśnij palec, by lepiej się upiekły. Foremki ułóż na blasze.

5

Wstaw do piekarnika i piecz przez 10–15 minut w temperaturze 170–180°C.

6

Po upieczeniu wyjmij ciastka z foremek i jeszcze ciepłe posyp erytriolem.

7

Pozostaw do ostygnięcia i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Tereza J.
16. grudnia 2023

ciasto się kruszy, musiałam dodać masła i po upieczeniu kruszy się..nie wiem co jest nie tak, ale więcej nie będę próbować

Tłumaczenie automatyczne

Tereza S
18. lutego 2023

vazena pani mana
09. lutego 2022

bardzo dobrze, zamiast chleba świętojańskiego podałam kakao i dodałam trochę miodu, żebym nie musiała zawijać się w erytyrol. wielki sukces dla całej rodziny, na pewno zrobię to ponownie w przyszłym roku

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu