![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jest to superfood, który Hindusi nazywają cudownym eliksirem młodości. Ghee może smakować i pachnieć jak masło, ale ma zupełnie inne właściwości. Na przykład, nie przypalisz jedzenia. Tłuszcz jest oddzielany od stałych cząstek mleka podczas jego produkcji w procesie znanym jako nadmierne olejenie. Po tym procesie nadal posiada wysoki poziom wit. A, E oraz magnezu, potasu i żelaza. Pomaga w przyjmowaniu pokarmów, sprzyja elastyczności całego ciała i poprawia pamięć. Może być stosowany wszędzie tam, gdzie potrzebny jest tłuszcz. Ma świetne właściwości łączenia się z ziołami i przyprawami, dlatego pokochasz go podczas gotowania, duszenia czy pieczenia. Nadaje się również do pieczenia. Możesz również zrobić ghee w domu, wypróbuj nasz przepis na domowe masło klarowane.